Закупівля сировини за завищеними цінами: за матеріалами БЕБ судитимуть посадовця держпідприємства

БЕБ завершило досудове розслідування щодо заступника директора одного з гірничо-збагачувальних комбінатів, який, зловживаючи службовим становищем, заволодів майже 1,5 млн грн бюджетних коштів.

Закупівля сировини за завищеними цінами

Проведення капітального ремонту у 2024 році за бюджетні кошти: чи є обмеження

Слідством встановлено, що державне підприємство, не зважаючи на існуючий договір постачання гранульованого шлаку, оголосило тендер на закупівлю цієї сировини. Надалі було укладено договір з підконтрольним посадовцю підприємством посередником. 

Своєю чергою заступник директора згадуваного ГЗК, зловживаючи службовим становищем, підписав всі документи на постачання сировини за завищеними цінами. Таким чином було привласнено майже 1,5 млн грн державних коштів.

Досудове розслідування за ч.2 ст. 364 Кримінального Кодексу України здійснювали детективи Бюро економічної безпеки України, процесуальне керівництво – прокурори Офісу Генерального прокурора України.

Джерело: офіційний сайт БЕБ

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Пов’язані особи в публічних закупівлях 2024

Чи легко встановити, чи пов’язані особи під час тендеру? Не поспішайте відповідати на це запитання. Для початку ознайомтеся з ознаками та прикладами пов’язаних осіб. Вивчіть значущі судові рішеннями та алгоритми дій замовника, у разі встановлення пов’язаності під час проведення закупівлі.
5427

Кримінальна відповідальність у сфері публічних закупівель

Дехто помилково вважає, що найстрашніше, що може бути в закупівлях, — це штраф. Однак судова практика свідчить, що варто зважати ще й на кримінальну відповідальність. Розглядаємо найпоширеніші випадки кримінальної відповідальності у сфері публічних закупівель
17119

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
2169

Яких порушень припускаються замовники, коли укладають договори за пунктом 13 Особливостей

Вже пів року аудитори проводять моніторинг закупівель за пунктом 13 Особливостей. Свіжий аналіз проведених моніторингів та найпоширеніших порушень, які допускають замовники, — у статті від проєкту «ДеюреЗакупівлі: закон і практика»
3104

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді