Чи можна одночасно проводити закупівлю різних продуктів харчування у Prozorro Market

101
Автор
консультант із питань публічних закупівель, Київ

Запитання

Останні зміни до Особливостей зобов’язали замовників закуповувати продукти харчування через Prozorro Market. Чи можна закупити продукти з різними кодами ДК 021:2015 в межах однієї закупівлі?

Відповідь

Детальний матеріал

Автоматизований пошук у Єдиному закупівельному словнику

Переглянути

Ні, не можна. Пояснимо докладно.

Замовники здійснюють закупівлі товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. грн, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. грн, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн грн, шляхом застосування відкритих торгів у порядку, визначеному Особливостями, та/або шляхом використання електронного каталогу для закупівлі товару відповідно до Порядку формування та використання електронного каталогу, затвердженого постановою КМУ від 14.09.2020 № 822 (далі — Порядок № 822), з урахуванням положень, визначених Особливостями (п. 10 Особливостей).

Категорія товару — це сукупність товарів, що формує адміністратор в електронному каталозі за показниками третьої — восьмої цифр у межах одного розділу основного словника національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», затвердженого в установленому порядку (далі — Єдиний закупівельний словник).

Специфікація товару — сукупність характеристик товару та їх допустимих значень в межах визначеної адміністратором категорії товару, яким може відповідати один або кілька товарів.

Предмет закупівлі замовник визначає відповідно до вимог Закону № 922 та Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15.04.2020 № 708 (далі — Порядок № 708; абз. 1 п. 15 Особливостей).

Предмет закупівлі товарів і послуг визначається замовником згідно з пунктами 21 і 34 частини 1 статті 1 Закону № 922 та за показником четвертої цифри Єдиного закупівельного словника (п. 3 розд. І Порядку № 708).

Отже, лише якщо продукти харчування належать до одного і того самого показника четвертої цифри Єдиного закупівельного словника, замовник зможе закупити такі продукти харчування в межах єдиної закупівлі через електронний каталог.

✔️Скористайтеся автоматизованим пошуком в Єдиному закупівельному словнику

в системі «Експертус Держзакупівлі»

Чи можна одночасно проводити закупівлю різних продуктів харчування у Prozorro Market

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація👇

Зареєструватися

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Закупівлі продуктів харчування в Prozorro Market та поза ним

Дізнайтеся, як порахувати очікувану вартість для закупівлі продуктів харчування в електронному каталозі, якщо лише частина із номенклатурних позицій предмета закупівель є в додатку 2 до Особливостей
150

Види закупівель 2024

Кожен закупівельник постає перед вибором виду закупівлі. Розглянемо, від чого відштовхуватися на час воєнного стану та як діяти, щоб закупити без порушень
21919

Закупівля продуктів харчування за Додатком 2 Особливостей №1178 у Prozorro Market

Із 14.03.2024 року набрали чинності зміни до Особливостей № 1178. Мова йде про зміни, які зобов'язують закуповувати в електронному каталозі продукти харчування вартістю більше 100 тис. грн за Додатком 2 до Особливостей
1625

Електронний каталог закупівель: правила використання 2024

За останні два роки закупівлі в електронному каталозі зазнали суттєвих змін. Розглянемо, які умови та особливості використання електронного каталогу у 2024 році. А також — як він працює та в чому його переваги для замовника
4808