Як вчинити з договором підряду на ремонт, якщо зросли ціни на матеріали

129
Автор
експерт, консультант з публічних закупівель в будівництві, Київ

Запитання

Заклад 24.03.2022 уклав договір підряду на капітальний ремонт лікувального корпусу до 31.12.2024. Коригування робіт з 2022 року не проводили. Тепер у зв’язку зі зростанням цін виникла потреба в коригуванні проєкту. Сума перевищуватиме 50% від початкового договору. Як бути з підрядником? Чи можна розірвати з ним договір та провести новий тендер з коригуванням проєкту у зв’язку зі збільшенням суми?

Відповідь

Виключні випадки зміни істотних умов договору про закупівлю після його підписання до виконання зобов’язань сторонами в повному обсязі встановлює пункт 19 Особливостей. Збільшення ціни договору внаслідок зростання цін на матеріально-технічні та трудові ресурси при виконанні договору підряду ці випадки не передбачають.

Отже, якщо неможливо виконати роботи відповідно до умов договору про закупівлю внаслідок зростання цін на ресурси, замовнику залишається розірвати договір, керуючись його умовами.

Після коригування проєктної документації у зв’язку зі зростанням цін на ресурси та перезатвердження проєкту будівництва замовник має оголосити новий тендер на залишкові обсяги робіт.

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація👇

Зареєструватися

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт: зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
52327

Проектно-кошторисна документація: код ДК

Проєктно-кошторисна документація — це основний документ в будівництві, що закладає вимоги до об’єкта. Будь-яке будівництво починається з проектування та складання кошторису витрат. Але чи є розробка ПКД окремим предметом закупівлі, чи це частина робіт з будівництва, хто її має замовляти та на підставі якого документа розробляти? Експерт роз’яснює все детально
51225

Акт КБ 2в

Скачайте форму Акта приймання виконаних будівельних робіт
874