Міноборони впроваджує систему управління оборонними ресурсами SAP

Міністерство оборони України продовжує процес цифровізації залишків майна у військових частинах та на складах. Автоматизовану систему управління оборонними ресурсами на базі System Analysis Program Development (SAP) вже підключено у 200 військових частинах.

Міноборони впроваджує систему управління оборонними ресурсами SAP

📽️ Організовуємо закупівельний процес у військовій частині

SAP – це провідна міжнародна система у сфері управління ресурсами, яку використовують 28 країн НАТО. Вона автоматизує процеси постачання, формує інформацію про залишки на складах, заявки, дозволяє бачити реальну потребу, закуповувати та вчасно забезпечувати військових усім необхідним.

Завдяки системі Міноборони пришвидшило опрацювання заявок на постачання від бригад з кількох тижнів до 2-3 днів. Раніше цей процес міг тривати місяць. Зібрана інформація щодо залишків майна дозволяє краще планувати закупівлі та постачання озброєння і тилового майна ЗСУ.

«Цифровізація обліку майна – важливий крок для покращення управління оборонними ресурсами. Ми маємо забезпечити ефективніше планування закупівель для потреб наших військових. Це стратегічний крок, спрямований на підвищення ефективності використання ресурсів та підтримку бойової готовності нашого війська»‎, – зазначив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

«Пріоритет Міністерства оборони – це впровадження IT-систем, які сприяють ефективності. Результатом остаточного запровадження SAP має стати повна автоматизація процесів логістики і повноцінна відмова від «паперової армії», – прокоментувала заступниця Міністра оборони Катерина Черногоренко.

Мета впровадження повноцінної системи управління оборонними ресурсами:

  • автоматизувати та спростити існуючі процеси обліку ресурсів;
  • забезпечити прозорість у використанні ресурсів;
  • надати різним ланкам управління Міноборони, Генштабу та ЗСУ інструменти прогнозування, управління, аналітики та контролю;
  • а також знизити потенційні корупційні ризики при використанні ресурсів. 

Впровадження SAP наблизить процеси ЗСУ до стандартів НАТО.

Довідково

Міністерство оборони нещодавно завершило перший етап впровадження у ЗСУ автоматизованої системи управління оборонними ресурсами. Автоматизацію почали з обліку речового майна, завдяки чому повністю оновили процеси та обладнання в одному з центрів забезпечення оперативного рівня, який об’єднує велику кількість військових частин.  

Джерело: офіційний сайт МОУ

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити предмет закупівлі для лікарських засобів

Якщо ви проводите закупівлі ліків, маєте обов’язково врахувати, що предмет закупівлі лікарських засобів визначається не за четвертою цифрою й не так, як для медичних виробів. Як правильно діяти, щоб не порушити вимог законодавства — у статті
6344

Класифікатор медичних виробів НК 024:2023

Інформацію про предмет закупівлі медвиробу в електронній системі зазначають за його кодом та назвою відповідно до національного класифікатора НК 024:2023 «Класифікатор медичних виробів». Тож скачайте класифікатор, щоб завжди мати його під рукою
5797

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді