Чи звітувати про кілька укладених договорів, якщо за предметом закупівлі буде більше 50 тисяч

Днями редакція Експертус Держзакупівлі провела вебінар, присвячений свіжим змінам в Постанові № 1178 та Особливостях. Під час вебінару ми отримали від слухачів багато запитань. Відповідаємо
Чи звітувати про кілька укладених договорів, якщо за предметом закупівлі буде більше 50 тисяч
Ви можете прослухати повну версію вебінару про свіжі зміни в Особливостях!
Поради експерта допоможуть не прогавити важливих нововведень у порядку закупівель та організувати свої закупівлі вже за оновленими вимогами

 

Якщо замовник уклав прямий договір, то має враховувати вимогу пункту 3-8 розділу X Закону «Про публічні закупівлі», щоб оприлюднити звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель. Цей пункт вимагає публікувати звіт за умови, що вартість закупівлі дорівнює або перевищує 50 тисяч, не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня укладення такого договору. Як правильно застосувати цю норму в конкретній ситуації?

 

СКОРИСТАТИСЯ ГОСТЬОВИМ ДОСТУПОМ

Чи звітувати про кілька укладених договорів, якщо за предметом закупівлі буде більше 50 тисяч Замовник запланував дві закупівлі за одним і тим самим кодом ДК – одну наразі, на 35 тис. грн, іншу – за наявності коштів в кінці року, на 45 тис грн. Загалом сума становитиме 80 тис. грн. Чи потрібно публікувати звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ? 

 

Відповідає Тетяна Колісник, консультант з публічних закупівель:

«Це залежить від плановості закупівлі та наявності затвердженого фінансування на вказану закупівлю. 

Якщо замовник, наприклад, бюджетна установа, має затверджене фінансування, але планує провести закупівлю різними договорами в різні часові періоди, то у цьому випадку він зобов’язаний під кожен укладений договір без використання ЕСЗ оприлюднювати звіт про договір. Адже вартість предмета закупівлі перевищує 50 тис. грн.

Якщо ж у замовника наявне затверджене фінансування на закупівлю у сумі 35 тис. грн, а наступна закупівля залежатиме від додаткового фінансування, то мають місце два предмети закупівлі, вартістю до 50 тис. грн кожен. Такий варіант закупівлі не потребує оприлюднення звіту про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ».

 

Шановні закупівельники! Встигніть зареєструватися на новий вебінар з Тетяною Колісник, який відбудеться вже 13 березня!

Вебінар від журналу Держзакупівлі

Запис вебінару про закупівлю ліків в е-каталозі

 

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання з публічних закупівель 2024

Навчання уповноважених осіб у сфері публічних закупівель особливо затребуване у 2024 році. Законодавство під час воєнного стану зазнає змін чи не щомісяця, а відповідальність все ж така висока, штрафи «кусючі». Щоб підвищити свою кваліфікацію закупівельника та уникнути «грошових покарань», оберіть онлайн навчання з публічних закупівель, що найбільше відповідає вашим вимогам. Які є варіанти – розповідаємо
18696

Закриваєте 2023-й закупівельний рік? Проконсультуйтеся в експертів, як діяти без помилок і порушень

Шановні закупівельники! Запрошуємо вас на зустріч зі знаковими експертами. 7 грудня відбудеться Всеукраїнський форум закупівельників — 2023 «Закриваємо рік та готуємося до нових закупівель»
626

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді