Національна сертифікація з публічних закупівель в умовах воєнного стану

Автор
головний редактор Вищої школи Закупівельника
Ґрунтовний курс з публічних закупівель в умовах воєнного стану для тих, хто шукає навчання в онлайн-форматі високої якості. Що входить у програму
🎁 Тримайте подарунок від редакції Вищої школи Закупівельника:
Чекліст нормативних актів, якими має керуватися закупівельник Якщо не всі документи з нього вам знайомі, не засмучуйтеся! Це ваша зона розвитку — а експерти Школи допоможуть на цьому шляху

Війна впливає не лише на наше життя, а й на правила закупівель. Потрібно закуповувати швидко, ощадливо та ще й у надійного постачальника. До того ж, держава хоче бачити, як замовники витрачають бюджетні кошти, а органи контролю прагнуть перевірити, чи без порушень їх витратили.

Тепер, щоб придбати потрібне, маємо керуватися Особливостями, які затвердила Постанова № 1178. Вона передбачає нові вимоги до відкритих торгів, які наразі є єдиною можливою процедурою для замовників. Тобто замовникам треба формувати по-новому тендерну документацію, за іншими умовами перевіряти її та відхиляти учасників і переможця.

Замовнику дозволили без вартісних обмежень закуповувати в електронному каталозі. Однак і в такій закупівлі можна помилитися чи наразитися на непорядного постачальника.

Постанова № 1178 збільшує можливості для замовників укладати прямі договори, однак й тут у жодному разі не можна ігнорувати вимоги щодо ефективної закупівлі, економії коштів, оприлюднення інформації, законних змін у договорах. А якщо прямий договір укладаєте у виняткових випадках за пунктом 13 Особливостей, то маєте належно обгрунтувати таке право.

До Особливостей вже неодноразово вносили зміни. Самостійно важко відстежити всі зміни й опанувати нові правила в порядку закупівель. І запитання у замовників виникають постійно. Тому ми пропонуємо допомогу.

Наша навчальна програма «Національна сертифікація з публічних закупівель в умовах воєнного стану» допоможе уникнути ризиків, коли:

  • закуповуєте потрібні товари, роботи, послуги в умовах воєнного стану за прямими договорами, на відкритих торгах чи в електронному каталозі;
  • формуєте умови договорів — адже від них залежить, аби організація отримала потрібне;
  • оприлюднюєте інформацію в електронній системі закупівель.

Опануйте з нашою програмою порядок закупівель, який на період дії воєнного стану та ще впродовж 90 днів після його завершення встановлюють Особливості. Працюйте в ці неспокійні дні швидко, спираючись на поради наших експертів та здобуті знання і навички без помилок і порушень.

Національна сертифікація з публічних закупівель в умовах воєнного стану

Національна сертифікація з публічних закупівель в умовах воєнного стану

Якщо часто візуалізувати бажане, воно швидше приходить у наше життя. Згенеруйте для себе у кілька кліків свій іменний сертифікат випускника Вищої школи Закупівельника, щоб легко уявити себе в цій ролі!  ⚡ ОТРИМАТИ ЗРАЗОК СВОГО ІМЕННОГО СЕРТИФІКАТУ

Наша програма складається з 4 модулів, 14 курсів, 60 уроків.

✔ Коли ви опануєте перший модуль «Організація закупівель у воєнний час», зможете формувати документи щодо закупівель, працювати в електронній системі закупівель. Дізнаєтеся, що і як потрібно зробити, перш ніж розпочати закупівлю. Зможете спланувати закупівлі і не порушити законодавства, без помилок визначати предмети закупівель, розраховувати їх очікувану вартість в неперебачуваних умовах війни. Не допустити поділу предмета закупівель.

 

telephone.jpg

 

✔ У другому модулі «Прямі закупівлі та відбір постачальників в ЕСЗ» ви вивчите алгоритми дій в електронній системі закупівель та уникнете ризиків, коли укладатимете прямі договори з постачальниками. Ви можете шукати актуальну інформацію про постачальників перед закупівлею. Навчитеся придбавати потрібне в Prozorro Market. Діятимете так, щоб не мати проблем з органами контролю, а також вчасно і правильно оприлюднюватимете інформацію, якщо не використовували системи для закупівель.

✔ Третій модуль «Відкриті торги та запит пропозицій постачальників за Особливостями» — ваш незамінний наставник під час проведення відкритих торгів за новим порядком. Вмітимете встановлювати спосіб документального підтвердження для кваліфікаційних критеріїй,  прописувати технічні вимоги до предмета закупівлі. Ураховуватимете правильно формальні помилки в тендерній документації та визначатимете невідповідності, які учасник має виправити протягом 24 годин. Знатимете, що перевіряти в установчих/реєстраційних документах учасника. Зможете убезпечити свою закупівлю вимогами тендерного та договірного забезпечення. Правильно комунікуватимете з учасниками, які звернулися до вас під час відкритих торгів. За потреби відкоригуєте в установлені строки тендерну документацію. Перевірите інформацію про учасників навіть в умовах, коли не всі держреєстри відкриті. А якщо ваші торги учасники оскаржили, надасте правильну інформацію АМКУ та належно виконаєте рішення органу оскарження.

✔ У четвертому модулі «Договір про закупівлю, укладений у воєнний час» ви навчитеся формувати умови договорів для воєнного часу, аби вони відповідали господарському та цивільному заонодаству, ураховували закупівельне законодавство та убезпечували від ризику отримати недобросовісного контрагента. Зможете уникнути ризику визнання договору нікчемним. Знатимете, як діяти, якщо постачальник не виконує зобов’язань. 

bonuses.jpgОкрім цього, ви зможете вносити зміни в укладені договори про закупівлю без порушень, відобразите інформацію про них в системі та правильно прозвітуєте про виконання договору.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді