Головне у квітні для закупівельника 2024

Автор
головний редактор експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі»
В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у квітні. Тримайте нові консультації, що допоможуть укласти договір з надійним постачальником за результатами ЗПП в каталозі, а також — змінити Нафтогаз Трейдинг на нового постачальника. Скористайтеся готовими зразками, довідниками і добірками. Загляньте на наші вебінари

Робочі ситуації

Головне у березні для закупівельника 2024

Враховуємо вимоги до персональних даних, коли перевіряємо наявність працівників у учасника

Які дані про працівника вважатимуть персональними даними? Чому потрібна згода працівника на поширення його персональних даних? Як перевіряти лист-згоду працівників, яку учасник надав у складі ТП? Розбираємо все на основі законодавства та практики оскарження

Головне у квітні для закупівельника 2024

Встановлюємо вимоги в ТД та перевіряємо відповідність третіх осіб

Визначаємо порядок взаємодії з банком, коли замовник вимагає забезпечення ТП і виконання договору. Вимоги ТД щодо виробника та дистриб’ютора. Перевіряємо субпідрядників/співвиконавців на відповідність кваліфікації та пункту 47 Особливостей

Начасні питання закупівлі природного газу

Природный газ рисунок (47 фото) » Рисунки для срисовки и не только  Як закупити природний газ після 15 квітня, коли завершує постачання Нафтогаз Трейдинг

У замовника є договір з ГК «Нафтогаз Трейдинг», за яким передбачене постачання природного газу до 15.04.2024. Однак газ замовнику потрібен постійно. Як правильно закупити далі газ — через запит пропозиції постачальників, відкриті торги чи обов’язково лише з ГК «Нафтогаз Трейдинг» за підпунктом 6 пункту 13 Особливостей?

Природный газ рисунок (47 фото) » Рисунки для срисовки и не только Дострокове завершення опалювального сезону: закриваємо договір з Нафтогаз Трейдингом в Казначействі

Дії замовника, якщо залишилися не використані обсяги газу за договором про закупівлю природного газу з Нафтогаз Трейдингом. Оприлюднення інформації про внесення змін до договору з Нафтогаз Трейдингом: коли потрібне. Закриття зобов’язань за договором про закупівлю природного газу в Казначействі. Все це докладно розбираємо далі

Гарячі відповіді на запитання

 Які ризики врахувати, коли укладаєте договір у зв’язку з нагальністю

Що врахувати, коли укладаєте договір про закупівлю за підпунктом 4 пункту 13 Особливостей? Скористайтеся позицією аудиторів та висновками суду. Проаналізуйте поради для укладання договору за підпунктом 4 пункту 13 Особливостей

 На що звернути увагу, коли аналізуєте розгляд Держаудитслужбою справи про адмінправопорушення

Держаудитслужба уповноважена розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з порушенням законодавства про закупівлі. Наведемо приклад розгляду справи в органі Держаудитслужби та скасування постанови про притягнення до відповідальності судом

Що врахувати, коли укладаєте договір за підпунктом 6 пункту 13 Особливостей

Що врахувати, коли укладаєте договір про закупівлю після відміни відкритих торгів через відсутність пропозицій учасників? Скористайтеся позицією аудиторів та висновками Верховного Суду. Проаналізуйте поради для укладання договору за підпунктом 6 пункту 13 Особливостей 

 Чи може орган прокуратури винести рішення щодо дій замовника за результатами закупівель

Замовник провів відкриті торги, де було двоє учасників. Переможець цих відкритих торгів в інших тендерах пропонував нижчу ціну. Тепер прокуратура стверджує, що замовник закупив товар за завищеною ціною. Чи мають право органи прокуратури виносити таке рішення щодо результатів закупівлі?

 Як закупити фармацевтичну продукцію з переліку за додатком до Особливостей та ту, що не входить до переліку

Чи можна укласти прямий договір на закупівлю фармацевтичної продукції на суму 20 тис. грн, якщо серед неї є лікарські засоби з переліку за додатком 1 до Особливостей та інші?

 За яких умов можна законтрактувати іншого учасника, якщо переможець торгів відмовився укладати договір

Учасник торгів, пропозиція якого найбільш економічно вигідна, відмовився підписувати договір. За умовами ТД строк постачання товару закінчився, а строк дії договору — ні. Чи можна укласти договір про закупівлю з учасником, пропозиція якого виявилася другою за результатами аукціону?

 Чи вносити зміни до ТД, якщо через розгляд скарги затримали початок постачання

Замовник закуповує послуги на відкритих торгах. Термін постачання лютий — грудень 2024 року. Очікувана вартість складається із розрахунку надання послуг на 11 місяців. Учасник оскаржив умови ТД, й АМКУ забов’язав внести зміни. За час розгляду та винесення рішення по скарзі лютий закінчився. Чи вносити зміни в ТД в частині строку надання послуг?

 Коли перевіряти субпідрядників на відповідність кваліфкритеріям та за пунктом 47 Особливостей

Учасник має намір залучити субпідрядників/співвиконавців в обсязі не менш як 20% вартості договору про закупівлю, щоб підтвердити його відповідність кваліфікаційним критеріям. Пункт 47 Особливостей встановлює, що замовник перевіряє таких суб’єктів господарювання щодо відсутності підстав, визначених цим пунктом. Що саме повинен перевірити замовник у субпідрядника/співвиконавця?

 Чи не буде порушення, коли після відхилення учасника на торгах провести ЗПП за продовження договору на 20%

Замовник уклав додаткову угоду на 20% з минулого договору. Потім оголосив відкриті торги на цей рік. Однак був один учасник, якого відхилили. Чи можна оголосити тепер запит пропозицій постачальників?

 Як визначати спосіб закупівлі для кількох окремих закупівель комп’ютерної техніки

Замовник хоче закупити комп’ютерну техніку за одним кодом ДК. Фінансуватимуть з одного фонду. Проте планується один за одним укласти три договори, оскільки йдеться про різні проєкти. Сума одного договору становитиме до 100 тис. грн, але загальна сума договорів — понад 100 тис. грн. Чи потрібно під кожен договір проводити відкриті торги?

Поради експертів для запиту пропозицій постачальників

 Обов’язкові закупівлі продуктів харчування в електронному каталозі

Хто і коли зобов’язаний закуповувати продукти харчування в електронному каталозі? Які продукти харчування обов’язково закуповувати в електронному каталозі і як? Як бути із торгами, що тривають?

 Закупівля продуктів за ЗПП: які документи має надати постачальник та як його перевірити

Замовник укладає договір за результатами запиту пропозицій постачальників на закупівлю продуктів харчування. Які документи повинен надати постачальник та які відомості про постачальника потрібно перевірити перед тим, як укласти договір?

 Як встановити вимоги до продуктів харчування під час закупівлі в електронному каталозі

Як і де встановлювати вимоги до продуктів харчування для їх закупівлі в електронному каталозі через запит пропозицій постачальників?

 Закупівлі продуктів харчування в е-каталозі та поза ним: як порахувати вартісну межу

Як порахувати очікувану вартість для закупівлі продуктів харчування в електронному каталозі, якщо лише частина із номенклатурних позицій предмета закупівель є в додатку 2 до Особливостей?

 Як діяти, якщо запит пропозицій постачальників не відбувся

Коли ЗПП вважають таким, що не відбувся? За яких умов можна повторно оголосити ЗПП? Які обмеження враховувати, коли ЗПП не відбувся? Який порядок дій, коли ЗПП не відбувся? Який порядок для закупівлі ліків, медвиробів, продуктів харчування, коли ЗПП не відбувся?

 Відхилення в ЗПП: як бути, коли переможець не надсилає письмової відмови

Замовник відхиляє пропозицію переможця відбору в ЗПП, якщо постачальник письмово відмовився від укладення договору на умовах, які замовник визначив у ЗПП, зокрема у проєкті договору. Утім переможець не завжди хоче надсилати письмову відмову замовнику. Як за таких обставин скористатися підставою, щоб його відхилити?

Форми та зразки

Головне у квітні для закупівельника 2024

Довідники

📋 Стратегічні цілі, завдання та очікувані результати Стратегії реформування системи публічних закупівель 2024/2026

📋 Перелік продуктів харчування, закупівля яких здійснюється замовниками з використанням електронного каталогу

📋 Лікарські засоби, закупівлю яких потрібно проводити відповідно до пункту 11-1 Особливостей: до і після 01.03.2024

📋 КЕКВ, який можна застосовувати щодо видатків за пунктом 19 Порядку № 590 (у редакції від 29.02.2024)



зміст

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді