Відповіді на гарячі запитання закупівельників у березні

Автор
головний редактор журналу «Держзакупівлі»
Про збільщення ціни у договорі про закупівлю, про закупівлі у Prozorro Market, про виконання аналогічного договору
Договір про закупівлю підписали за результатами відкритих торгів з особливостями. Чи можна збільшувати ціну за одиницю товару відповідно до коливання ціни такого товару декілька разів, що в загальній сумі може бути більш ніж 10%?

Дізнатися відповідь >>>

Держаудитслужба в ході ревізії виявила порушення. Тепер запрошує посадових осіб замовника для підписання протоколу про адмінправопорушення. Коли готувати пояснення — на момент підписання протоколу? Чи їх окремо подавати до суду?
Зміни до Особливостей зобов’язали замовників із 14 березня закуповувати окремі продукти харчування через Prozorro Market. Чи можна закупити продукти з різними кодами ДК 021:2015 в межах однієї закупівлі?

Дізнатися відповідь >>>

Замовник відхилив пропозицію переможця відбору запиту пропозицій постачальників. Який строк для розгляду наступного учасника?

Дізнатися відповідь >>>

Запит пропозицій постачальників, який заклад охорони здоров’я оголосив для закупівлі фармацевтичної продукції відповідно до переліку з додатка до Особливостей, не відбувся. Замовник планує оголошувати запит повторно, проте змушений збільшити очікувану вартість закупівлі. Чи можна?

Дізнатися відповідь >>>

Відбувся аукціон на закупівлю дров. Учасник-переможець надав два аналогічних договори, як вимагає ТД. Проте, коли замовник їх перевірив, то з’ясував, що ці договори учасник не виконав у повному обсязі. Чи може це бути підставою для відхилення учасника відповідно до абзацу першого пункту 42 Особливостей?

Дізнатися відповідь >>>

  Триває проєктування капітального ремонту майданчика. Замовником виступає відділ освіти, платником — громадська організація, виконавцем — ФОП. Чи потрібно тристоронній договір оприлюднювати на Prozorro?

Дізнатися відповідь >>>

Для відкритих торгів замовник установив таку кваліфікаційну вимогу: «На підтвердження інформації щодо наявності в учасника відповідних працівників, яка міститься в довідці за п. 1.1, надати: копії трудових книжок, договір цивільно-правового характеру або копії наказів про призначення на посаду». Учасник надав договір цивільно-правового характеру з фізичною особою, яка виконуватиме деякі послуги. У самому договорі з інформації про цю фізичну особу є тільки прізвище та ініціали, а ні паспортних даних, ні ІПН немає. Чи можна вважати такий договір правомірним?

Дізнатися відповідь >>>

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне у травні для закупівельника 2024

В огляді — консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у травні. Цього місяця зверніть увагу на умови закупівлі додаткових робіт, вимоги, якими перевіряти учасника після оновлень в Особливостях, та зміни, які внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства
982

Головне у квітні для закупівельника 2024

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у квітні. Тримайте нові консультації, що допоможуть укласти договір з надійним постачальником за результатами ЗПП в каталозі, а також — змінити Нафтогаз Трейдинг на нового постачальника. Скористайтеся готовими зразками, довідниками і добірками. Загляньте на наші вебінари
952

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді