Затверджено фінансування 66 проєктів відновлення в регіонах

За ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Урядом України затверджено розподіл у 2024 році субвенції в обсязі 2,3 мільярда гривень.

Затверджено фінансування 66 проєктів відновлення в регіонах

Вимоги до розрахунку договірної ціни у будівництві

Субвенція – кошти державного бюджету, які направляються в бюджети місцеві для реалізації необхідних цілей. Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, субвенція направлена місцевим бюджетам для реалізації проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. 2,3 мільярда гривень будуть розподілені між місцевими бюджетами громад, проєкти яких були раніше схвалені Європейським інвестиційним банком.  

У 2024 році в рамках програми будуть реалізуватися 66 проєктів, які спрямовані на відновлення соціальної інфраструктури та об’єктів житлово-комунального господарства в регіонах, що зазнали негативного впливу військової агресії рф.

Мінінфраструктури нагадує, що фінансовою угодою між Україною та Європейським інвестиційним банком (проєкт «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України») у 2015 році схвалено наміри про залучення 200 млн євро позики для реалізації проєктів з відновлення та модернізації інфраструктури регіонів, що зазнали руйнувань через агресію рф, а також тих регіонів, що приймають значну кількість внутрішньо переміщених осіб. Відповідно до умов фінансової угоди термін її реалізації завершується у грудні 2024 року.

Джерело: офіційний сайт Мінінфраструктури

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт: зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
53940

Проектно-кошторисна документація: код ДК

Проєктно-кошторисна документація — це основний документ в будівництві, що закладає вимоги до об’єкта. Будь-яке будівництво починається з проектування та складання кошторису витрат. Але чи є розробка ПКД окремим предметом закупівлі, чи це частина робіт з будівництва, хто її має замовляти та на підставі якого документа розробляти? Експерт роз’яснює все детально
51956

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді