TI Ukraine закликало КМУ повернути обов’язкові конкурентні закупівлі

TI Ukraine закликало КМУ повернути обов’язкові конкурентні закупівлі для замовників, які мають можливість їх проводити під час війни.

TI Ukraine закликало КМУ повернути обов’язкові конкурентні закупівлі

ХОЧУ АКЦІЙНУ ПІДПИСКУ ►►► До 40% знижки ✔️

Мінекономіки вже розробило для цього проєкт постанови, що зобов’язує замовників купувати або через ProzorroMarket, або через спрощені закупівлів Prozorro, якщо очікувана вартість закупівлі понад 50 тис. грн.

Обмеження максимальної вартості не передбачене. Є також винятки, які дозволяють замовникам укладати прямі договори.

Повернення до конкурентних торгів підтримує Держаудитслужба.

Досвід закупівель Укрпошти під час війни підтверджує, що спрощені закупівлі не лише можливі, але й дають змогу істотно економити бюджетні кошти, яких зараз обмаль.

«Зараз, як ніколи, важливо ефективно витрачати бюджетні кошти. В умовах, коли більшість грошей іде на війну, потрібно шукати найвигідніші пропозиції, щоб задовольняти цивільні потреби. Спрощені і каталоги — оптимальне рішення, щоб і повернути конкуренцію, і не переобтяжити замовників», — пояснює заступник виконавчого директора TI Ukraine з інноваційних проєктівІван Лахтіонов.

Джерело: сайт DOZORRO

Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень.
Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання "Держзакупівлі" на рік.
Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером,
телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні).
Миру нам. І хай буде літо!

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Стаття 631 ЦК: застосовуємо у договорі про закупівлю у воєнний час

Замовники часто звертають увагу на положення частини 3 статті 631 ЦК, коли укладають договори про закупівлі. Проконсультуємо, коли можна застосувати цю норму у період воєнного стану, а колі — ні. Пояснимо ризики і озвучимо застереження
34800

Тендерні закупівлі в бюджетних організаціях: ключові особливості

Під час проведення публічних закупівель бюджетні організації, окрім вимог закупівельного законодавства мають дотримати ще норм бюджетного. Які особливості проведення тендерів має враховувати замовник-бюджетник, роз’яснюємо у статті.
5740

Закупівлі для протидії COVID-19: пояснюємо оcтанні зміни

Порядок закупівлі товарів та послуг, необхідних для протидії COVID-19, змінили. Тримайте напохваті експертний аналіз суті та дізнайтеся, як правильно замовникам організувати такі закупівлі під час карантину.
3898

Що має знати закупівельник про тендерні закупівлі

Вас цікавлять тендерні закупівлі в Україні? Хочете знати, що це таке та як їх проводити? Ця стаття надасть відповіді та підкаже, на що звернути увагу в законодавстві. Нумо опановувати базові знання в закупівлях.
3306

Які зміни внесли до Закону про публічні закупівлі у 2021 році

У червні 2021 було внесено чергові зміни до Закону України «Про публічні закупівлі». Зміни в законі — це завжди зміни в роботі замовників, адже штрафи за помилки точно ніхто не скасовував. На що саме впливають останні зміни до Закону України «Про публічні закупівлі» — в огляді нашого експерта.
6591

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді