Звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи

UA RU
За результатами яких закупівель оприлюднювати звіт про договір без ЕСЗ, яку інформацію має містити такий звіт — у статті

Наразі замовники проводять закупівлі урахуванням Особливостей № 1178 та з дотриманням принципів здійснення публічних закупівель, визначених Законом № 922.

Особливості № 1178 зобов’язують замовника оприлюднити в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, якщо він провів закупівлю відповідно до:

Увага! Якщо очікувана вартість закупівлі за пунктами 9, 11 Особливостей № 1178 менша ніж 50 тис. гривень, замовник не оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель.

Особливості № 1178 також містять обов’язок замовника енергосервісу оприлюднити звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель за результатами закупівлі енергосервісу без застосування відкритих торгів (п. 75 Особливостей № 1178).

За результатами закупівель через запит пропозицій постачальників замовник також має оприлюднити звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, на вимогу пункту 67 Порядку формування та використання електронного каталогу, затвердженого постановою КМУ від 14.09.2020 № 822.

Інформація у звіті без використання електронної системи

Інформація, що має містити такий звіт визначена у частині 3 статті 3 Закону № 922. У звіті про договір про закупівлю, укладеному без використання електронної системи закупівель, може зазначатися інша інформація.

Такий звіт передбачає, зокрема зазначення інформації про дату укладення та номер договору/документа (документів), що підтверджують придбання товару (товарів), робіт та послуги (послуг).

Таким чином, замовник може укласти договір про закупівлю або ж застосувати інший вид розрахункового документа, наприклад рахунок, накладну тощо. Такої ж позиції дотримується Мінекономіки у своєму листі від 05.05.2020 № 3304-04/28729-06. А саме, що придбання товару (товарів), робіт або послуги (послуг), підтверджується договором або будь-яким іншим документом (наприклад, видаткова або товарно-транспортна накладна, касовий чек, товарний чек, розрахункова квитанція, проїзний документ, тощо) без використання системи (у тому числі без використання електронних каталогів). Таку позицію Мінекономіки висловило щодо закупівель без використання електронної системи закупівель до 50 тис. грн

Зверніть увагу! Замовники можуть не публікувати інформацію про своє місцезнаходження та/або місцезнаходження постачальників (виконавців робіт та надавачів послуг), та/або місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг, якщо поширення такої інформації несе ризики для безпеки замовника та/або постачальників (виконавців робіт та надавачів послуг).

Оприлюднення звіту про укладений договір без ЕСЗ

Пункт 3-8 Розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 922 встановлює, що на період дії правового режиму воєнного стану в Україні в разі здійснення замовником закупівлі без використання електронної системи закупівель, за умови що вартість закупівлі дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень, замовник оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня укладення такого договору.

Врахуйте також, що пункт 9 Особливостей № 1178 містить вимогу оприлюднити разом із звітом обґрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі відповідно до цього пункту.

А пункт 13 Особливостей № 1178 вимагає разом із звітом оприлюднити також договір про закупівлю та додатки до нього, обґрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі відповідно до цього пункту. На закупівлі відповідно до підпунктів 15, 17, 18 пункту 13 Особливостей № 1178 вимога публікувати договір про закупівлю та/або додатки до нього не розповсюджується.

Обґрунтування у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа готується уповноваженою особою або іншою службовою (посадовою) особою замовника та погоджується (затверджується) керівником замовника або іншою особою, визначеною керівником замовника.

Щоб оприлюднити звіт на електронному майданчику замовник має обрати із запропонованих видів закупівель – закупівлі без використання електронної системи.



зміст

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді