Парламентарі знову хочуть підвищити пороги для процедур закупівель

Замовники зможуть проводити спрощену закупівлю, якщо вартість товарів, робіт і послуг, дорівнює або перевищує 200 тис. грн, а відкриті торги – 500 тис. грн для товарів та 3 млн для робіт.

Такі зміни передбачає проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо актуалізації порогів публічних закупівель у зв'язку з інфляційними процесами в державі» (№ 7624), зареєстрований у ВРУ 2 серпня.

Зміни мають на меті актуалізувати вартість предметів закупівель, до яких замовники застосовуватимуть процедури закупівель. Автори законопроєкту переконані, що це дасть змогу замовникам закуповувати товари, роботи та послуги у тих самих обсягах, в яких вони це робили на момент введення в дію Закону № 922.

Також змінами пропонують законодавчо закріпити щорічний перегляд вартості предмета закупівель з урахуванням індексів споживчих цін та індексів цін виробників промислової продукції одночасно з прийняттям Закону України «Про державний бюджет» на відповідний рік.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

Сильна підтримка — сильна Україна! Це звичайно про нас із вами.
Ми опинилися в невідомому досі для нас становищі. Тому щоб ви та ваша компанія
залишалася у робочій колії, пропонуємо підтримку.
Зекономте на передплаті журналу "Держзакупівлі",
а також до експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі».

Обговоріть передплату з вашим менеджером:
0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні) або напишіть у чат. Миру нам.

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Публічні закупівлі 2024

Публічні закупівлі 2024 ▶ закон про публічні закупівлі 2024 зі змінами ▶ зу про публічні закупівлі 2024 ▶ закон про публічні закупівлі 2024
847

Нова редакція Особливостей № 1178: враховуємо зміни

Нова редакція Особливостей, яку КМУ затвердив постановою від 12.05.2023 № 471, працює з 19 травня 2023 року. Змін багато, але більшість з них коригує лінгвістично чи стилістично попередню редакцію Особливостей. Є й важливі зміни, які потрібно враховувати під час закупівель
5136

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді