Чим особливі «Держзакупівлі», або Як ефективно користуватися е‑журналом

UA RU
Автор
головний редактор порталу «Держзакупівлі»
«Держзакупівлі» — не просто експертний продукт. Він — як смачна і корисна страва, яку приготували найліпші фахівці з найякісніших інгредієнтів. Рецепт — перевірений часом, а технології новітні. Він привертає увагу вишуканою подачею та ароматом професіоналізму. Навіть у скрутні часи ми тримаємо цю планку, адже маємо в запасі особливі складові. Про них ми вам і повідаємо

Розумний і зручний професійний журнал — це хліб для закупівельної душі, основна «страва» на щодень. Та ще й безпека: знання — захист від штрафів. Тому важливо обрати справжнього помічника. Ми допоможемо, бо знаємо «кухню» свого журналу зсередини.

✔️ ДІЗНАТИСЯ ЦІНУ ПЕРЕДПЛАТИ

Почнімо розповідь про журнал «Держзакупівлі» з того, що першим впадає в око. На що ми звертаємо увагу у страві насамперед? Так, на її вигляд.

«Держзакупівлі» — сучасний електронний ресурс, який легко можна відкрити за адресою edz.expertus.com.ua. Тож переходимо за посиланням і бачимо рідну картинку.

Тут і назва нашої компанії — Експертус, і герб України, і кнопка «Допомогти ЗСУ», і віконце технічної підтримки. І звісно ж, особливі «інгредієнти» — різноманітні розділи. Та про них — далі.

Чим особливі «Держзакупівлі», або Як ефективно користуватися е‑журналом

Команда — наша сила

Найважливіша складова Держзакупівель — люди. Як у тій пісні: «Тут вся сила в людях…». Кожен фахівець команди відданий своїй справі й готовий працювати вдень і вночі.

Усі, хто створюють журнал «Держзакупівлі», — у вкладці «Наша команда». Тут зможете дізнатися, яка роль у кожного з нас.

Чим особливі «Держзакупівлі», або Як ефективно користуватися е‑журналом

Якісні експертні матеріали

Кожну публікацію ми готуємо за певними правилами — «рецептами смачної подачі», від заголовка до структури статті та її наповнення. Адже досвід роботи з масою інформації підказав, що простіше і якісніше працюється за чіткими стандартами. Ми їх створили і суворо дотримуємося. Тому нашу експертну публікацію можна легко відрізнити від роз’яснень на сайтах відомств.

До того ж наші експерти завжди підкріплюють свої роз’яснення посиланнями на нормативку. Усі згадки нормативів — клікабельні. Тисніть на назву закону чи постанови, на статтю чи пункт кодексу в тексті публікації — і потрапите одразу в документ.


 ⭐Рекомендація місяця від Світлани Губенко — головного редактора журналу «Держзакупівлі»

Стаття «Треті особи: перевіряємо відповідність та встановлюємо вимоги в ТД»

У ній дізнаєтеся, як встановити вимоги ТД:

  • щоб визначити порядок взаємодії з банком, коли замовник вимагає забезпечення ТП і виконання договору;
  • щодо виробника та дистриб’ютора; щоб перевірити субпідрядників / співвиконавців на відповідність кваліфікації та пункту 47 Особливостей.

А також — умови проєкту договору, щоб врахувати відповідальність за недоброчесного субпідрядника / співвиконавця.

Читати статтю

Пошук потрібного

Знаємо, що іноді потрібно знайти рішення робочої ситуації тут і зараз. Саме тому ми розробили зручний пошук потрібної інформації. Маєте три інструменти, щоб швидко знайти відповідь на своє запитання. Про кожен детально розповімо далі.

Скористайтеся пошуковим рядком у журналі

Пошук в електронному журналі «Держзакупівлі» працює за трьома розділами: наскрізно в усіх статтях усіх наявних номерів, у базі форм та зразків і в нормативній базі.

Щоб знайти якусь статтю, введіть запит у пошуковому рядку на стартовій сторінці журналу «Держзакупівлі» будь-якого номера або в будь-якій статті.

Чим особливі «Держзакупівлі», або Як ефективно користуватися е‑журналом

Формулюйте запит коротко, з основних слів, які хочете знайти. Наприклад: «тендерна документація за Особливостями». Щоб отримати результат, натисніть стрілку у правому куті пошукового рядка або кнопку Enter на клавіатурі.

Відкриється сторінка з результатами пошуку. Знайдені публікації вже автоматично відфільтровані за відповідністю. Можна також вибрати сортування за датою.

Пошук у формах та зразках

Якщо потрібен зразок якогось протоколу чи договору, заходьте до розділу «Форми та зразки» у верхньому меню електронного журналу.

Чим особливі «Держзакупівлі», або Як ефективно користуватися е‑журналом

Відкриється потрібна сторінка. Вгорі є рядок пошуку, що працює так само, як у статтях: вводите назву форми й отримуєте результат. Нижче — популярні документи. Праворуч — стрічка оновлень «Останні надходження».

Чим особливі «Держзакупівлі», або Як ефективно користуватися е‑журналом

Окрім того, форми можна шукати через рубрикатор у цьому розділі. Натисніть на кнопку «Усі форми» внизу екрана. Відкриється список рубрик. Оберіть потрібну, приміром «Протокольні рішення». Праворуч відкриється перелік усіх наявних протоколів уповноваженої особи.

Чим особливі «Держзакупівлі», або Як ефективно користуватися е‑журналом

Пошук у нормативній базі

Ми використовуємо сучасну електронну платформу, яка дає можливість завантажувати в електронний журнал нормативно-правові акти та оновлювати їх редакції. Це дуже зручно, бо вам не доведеться нишпорити по різних сайтах (КМУ, Мінфіну, ВРУ…), адже всі документи зібрані в одному місці.

Розділ «Нормативна база» також зручний у роботі — він має розширений механізм пошуку. Щоб скористатися ним, натисніть на трикрапку біля кнопки «Знайти».

У деталізованій пошуковій формі можете використовувати будь-який або всі реквізити бажаного документа: назву, номер, дату, тип, видавника.

Наприклад, введемо запит: «настанова». Великі чи малі літери — для пошукового алгоритму неважливо. Можна одразу обрати потрібний результат із випадаючих підказок.

Також отриманий результат можна додатково відфільтрувати за датою і чинністю.

Під рядком пошуку в розділі «Нормативні документи» на кольорових плашках розміщені головні закупівельні документи. Під ними — стрічка оновлень за датами додавання документів у базу.

Як і в розділі форм, у нормативці теж є рубрикатор — кнопка «Важливі документи» внизу екрана. Обирайте потрібну рубрику та переглядайте документи.

 Чим особливі «Держзакупівлі», або Як ефективно користуватися е‑журналом

Пошук через тематичний рубрикатор

Другий спосіб швидко знайти свіжі статті за потрібною тематикою — скористатися наскрізним тематичним рубрикатором електронного журналу «Держзакупівлі». Це кнопка «Теми» внизу екрана. Вона є на стартовій сторінці журналу, у статтях та інших розділах.

Чим особливі «Держзакупівлі», або Як ефективно користуватися е‑журналом

Усі статті в міру появи нових номерів «Держзакупівель» потрапляють до відповідних рубрик електронного журналу. У кожній рубриці новіші статті — вгорі.

 Чим особливі «Держзакупівлі», або Як ефективно користуватися е‑журналом

Якщо за допомогою пошукового рядка не вдалося відшукати потрібну інформацію, скористайтеся цим рубрикатором. Можливо, ваш пошуковий запит значно відрізняється від формулювань у статті. А в рубриці за темою точно знайдете багато корисної інформації.

Експертна підтримка 24/7

Пошук потрібного також можливий за допомогою консультанта Гарячої лінії Держзакупівель

Чим особливі «Держзакупівлі», або Як ефективно користуватися е‑журналом

Третій спосіб знайти рішення для складної ситуації або відповідь на запитання — зателефонувати на Гарячу лінію Держзакупівель за номером:

0 800 21 12 22

Експерт відповість на ваше запитання та знайде статті в архіві електронного журналу, які допоможуть вам виконати робоче завдання.

Головне — назвіть код місяця, щоб консультанти могли ідентифікувати вас як передплатника, та чітко сформулюйте своє запитання. Протягом доби експерт зателефонує вам і підкаже рішення.

Актуальний код доступу до Гарячої лінії Держзакупівель шукайте у свіжому номері. Стаття з правилами роботи сервісу та кодом місяця є в кожному номері в рубриці «слово редактора». Також повідомляємо вам код у листах від редакції на електронну пошту.

Отже, якщо потрібно швидко знайти експертну підказку, зразок чи нормативний документ, користуйтеся всіма можливостями, які надає електронний журнал «Держзакупівлі».

На цьому… ні, не все. Завершилася тільки екскурсія е-журналом «Держзакупівлі», але не наша з вами співпраця. Щиро сподіваємося, що ви оберете безпечну, корисну і «смачну» роботу з нами. Завжди раді допомагати вам. Мирного неба!



зміст

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді