Які коди використовувати в багатолотовій закупівлі

345
Автор
консультант із питань публічних закупівель, Київ

Запитання

Як організувати багатолотову закупівлю і визначити, які коди в такій закупівлі може використовувати замовник?

Відповідь

Перш ніж відповісти щодо кодів в багатолотовій закупівлі, пригадаємо терміни, які в Особливостях вживаються у значенні, наведеному, зокрема, в Законі № 922 (п. 2 Особливостей).

Згідно з термінологією частини 1 статті 1 Закону:

  • предмет закупівлі — товари, роботи чи послуги, що закуповуються замовником у межах єдиної процедури закупівлі або в межах проведення спрощеної закупівлі, щодо яких учасникам дозволяється подавати тендерні пропозиції/пропозиції або пропозиції на переговорах (у разі застосування переговорної процедури закупівлі). Предмет закупівлі замовник визначає у порядку, встановленому уповноваженим органом, із застосуванням Єдиного закупівельного словника (п. 22);
  • частина предмета закупівлі (лот) — визначена замовником частина товарів, робіт чи послуг, на яку в межах єдиної процедури закупівлі/спрощеної закупівлі учасникам дозволяється подавати тендерні пропозиції/пропозиції або пропозиції на переговорах у разі застосування переговорної процедури закупівлі (п. 39).

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Предмет закупівлі замовник визначає відповідно до вимог Закону № 922 та Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономіки від 15.04.2020 № 708 (далі — Порядок № 708).

Так, замовник визначає предмет закупівлі:

Тобто предмет закупівлі для робіт визначають за об’єктами будівництва, для поточного ремонту — за кожним окремим будинком, будівлею, спорудою, лінійним об’єктом інженерно-транспортної інфраструктури, для товарів — за показником четвертої цифри Єдиного закупівельного словника; для послуг — за показником четвертої цифри Єдиного закупівельного словника.

service_slovnik.gif

Перевірте, чи правильно обрали CPV код для свого предмета закупівлі. Скористайтеся автоматизованим пошуком в системі Експертус Держзакупівлі

Скористатися пошуком

З огляду на ці законодавчі положення замовник визначає лоти в багатолотовій закупівлі. Тож дійте за алгоритмом.

  1. Спочатку визначте вид предмета закупівлі — товар, робота, послуга.
  2. Далі, керуючись Порядком № 708, визначте предмет закупівлі.
  3. З огляду на очікувану вартість предмета закупівлі ухваліть рішення щодо виду/процедури закупівлі;
  4. Потім лише в межах визначеної процедури закупівлі*/спрощеної закупівлі** можете ухвалити рішення щодо визначення частини предмета закупівлі, на яку в межах єдиної процедури закупівлі/спрощеної закупівлі учасникам дозволяється подавати тендерні пропозиції/пропозиції.

*Відкриті торги.

**Закупівлі згідно з пунктом 11 Особливостей.

Оскільки лот — це частина предмета закупівлі, код для лота може відповідати:

  • коду Єдиного закупівельного словника за предметом закупівлі; або
  • в межах коду Єдиного закупівельного словника за предметом закупівлі відповідати коду з більшим ступенем деталізації.

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація👇

Зареєструватися

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Технічна специфікація до предмета закупівлі – вимоги та зразок

Технічна специфікація – це одна з найбільш важливих частин у тендерній документації. Саме вона визначає чи вдасться замовнику отримати потрібне у належній якості, формі та з необхідним функціоналом. З'ясуймо, на що звернути увагу замовнику.
5522

Кінцевий бенефіціарний власник: що врахувати у 2024 році

Хто такий кінцевий бенефіціарний власник та як замовник має перевірити інформацію про кінцевого бенефіціарного власника учасника? Чи можна відмовити в участі у процедурі закупівлі, якщо відсутній кінцевий бенефіціарний власник? Розв’язуємо законодавчі головоломки у статті
814

Пов’язані особи в публічних закупівлях 2024

Чи легко встановити, чи пов’язані особи під час тендеру? Не поспішайте відповідати на це запитання. Для початку ознайомтеся з ознаками та прикладами пов’язаних осіб. Вивчіть значущі судові рішеннями та алгоритми дій замовника, у разі встановлення пов’язаності під час проведення закупівлі.
5767

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: що необхідно пам'ятати

Оприлюднюючи інформацію в ЕСЗ, пам'ятайте про строк, після якого закінчиться можливість будь-яких змін в документах та вимогах до учасників. Як правильно його розрахувати — роз'яснюємо у статті
4369